« Nytt stort beslag i fritidsfiske

17.10.2019, 07:59

Sist uke var en fritidsfisker utenfor Bergen tatt med 85 teiner og 375 meter breiflabbgarn som var sett for å fiske. I tillegg er det beslaglagt over 50 teiner hjemme hos mannen.

Dette er langt mer enn det som er lovlig for en fritidsfisker, og Fiskeridirektoratet har meldt saken til politiet.

Mange kontroller langs kysten

Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste patruljerer i disse dager kysten med båter og utfører kontroller, ofte i samarbeid med regionskontora i Fiskeridirektoratet, og i enkelte tilfeller også i samarbeid med politiet, Kystvakta og Statens naturoppsyn.

Etter tips systematisert over en periode, gjekk Sjøtjenesten og en inspektør fra Fiskeridirektoratet region Vest til aksjon onsdag 9. oktober mot den omtalte fritidsfiskeren like sør for Bergen. Det ble beslaglagt 85 teiner og 375 meter med breiflabbgarn på flere ulike steder i fjorden.

Meldt til politiet og varsla Skatteetaten

Lovlig antall teiner for en fritidsfisker er 20 (i hummerfisket 10) og 210 meter garn av den typen som vart beslaglagt. I etterkant av sjølve aksjonen på sjøen har politiet hvert heime hos den aktuelle personen og beslaglagt mer enn 50 andre teiner.

- Vi har overlate beslaglagt redskap til politiet og har i tillegg varsla Skatteetaten, då vi mistenker at denne personen driv ulovlig sal av fisk og skaldyr, seier inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

Dette er andre gangen på kort tid at enkelt person er tatt med store mengder redskap, og der hensikten ser ut til å være ulovlig sal av fisk og skaldyr. I slutten av september ble en person i Nordfjord meld til politiet etter å ha fiska med over 60 teiner, 40 mer enn det som er lovlig.